JA Bookshop - шаблон joomla Joomla
Čarolije za svakodnevnu upotrebu

Čarolije za svakodnevnu upotrebu

Alice Hoffman

Izdavač: Algoritam
6.00 KM

Ovo je priča o dvije sestre, Gillian i Sally Owens, koje će se nakon tragične pogibije roditelja ustrašene naći pred vratima kuće u Ulici magnolija gdje, čini se oduvijek, s leglom mačaka žive njihove dvije tetke. Dvije djevojčice odrast će u staroj kući bez ura i zrcala, obrasloj bršljanom koju je dvanaest stolara radilo iz petnaest vrsta drveta, s prozorima od debeloga, mutnog zelenog stakla i s tri brave na svakim vratima. Tu će od svojih tetaka naučiti sve što se može o malim praktičnim čarolijama nužnim za svakodnevni život, osvjedočit će se kako djeluju ljubavni napici, čemu služi crni sapun kojeg tetke kuhaju dvaput godišnje, zašto se ne treba poigravati s velebiljem i koja je svrha plavih kamenih ploča u vrtu.

Američka spisateljica Alice Hoffman hrvatskoj se publici predstavlja svojim jedanaestim i najnovijim romanom Čarolije za svakodnevnu upotrebu u kojem je svojom kristalno čistom i lepršavom prozom uspjela dočarati svijet čarobnog realizma.

Ova priča, prepuna praktičnih savjeta, životno istinitih opažanja, jetkog humora i smijeha kroz suze oduševit će vas čistim užitkom čitanja, a njen posljednji savjet nemojte nikada zaboraviti.

Svojim desetim prijevodom za Algoritam Božica Jakovlev potvrdila je da pripada samom vrhu književnih prevoditelja u Hrvatskoj. Za tu prigodu odabrali smo za naslovnu stranicu čarobnu ostavštinu Dantea Gabriela Rossettija i njegovu Proserpin.

Detalji
ISBN 9789532203222
Uvez Meki
Godina izdanja 2005
Jezik Hrvatski
Broj stranica 191
Težina 260 g
Dimenzije 15.50 cm x 23.50 cm