JA Bookshop - шаблон joomla Joomla
Inferno

Inferno

Dan Brown

Izdavač: Buybook
22.00 KM

U srcu Italije, istaknuti profesor s Harvarda, simbolog, Robert Langodon, uvučen je u tjeskobni svijet zasnovan na jednom od najtrajnijih i najmisterioznijih književnih djela u historiji... Danteovom Infernu.

Robert Langdon se bori protiv jezivog protivnika i hvata u koštac s dobro smišljenom zagonetkom koja ga vuče u krajolik klasične umjetnosti, tajne prolaze i futurističku nauku. Oslanjajući se na Danteovu poemu, iz Božanske komedije, Langdon se mora odlučiti kome da vjeruje kako bi pronašao odgovore. . . Prije nego što se svijet nepovratno promijeni.

- Trazi pa ces naći. Dok su mu te riječi odjekivale u glavi, Robert Langdon probudio se u bolničkom krevetu ne sjećajući se gdje je ili kako je onamo dospio. Uz to, ne može objasniti porijeklo zlokobnog predmeta pronađenog među njegovim stvarima.

Prijetnja njegovom životu potjerat će njega i mladu liječnicu Siennu Brooks u vratolomni bijeg Firenzom. Samo ih Langdonovo poznavanje tajnih prolaza i drevnih tajni što leže ispod povijesne fasade može spasiti da ne padnu u ruke nepoznatim progoniteljima.

Pomažući se, kao vodičem, stihovima Danteova mračnog i epskog remek - djela, moraju dešifrirati niz kodova duboko zakopanih u nutrinama nekih od najslavnijih umjetničkih djela renesanse - kipova, slika, zgrada - i pronaći odgovore na zagonetku koja će im, moguće, pomoći, spasiti svijet od strahotne prijetnje smrtonosnim virusom ...

Smješten u nesvakidašnji okoliš nadahnut jednim od najmračnijih klasičnih djela u povijesti, Inferno je Brownov dosad najsnažniji i najizazovniji roman, bezglavi triler utrke s vremenom koji će vas zgrabiti prvom stranicom i neće pustati sve dok ne zatvorite knjigu.

Inferno (Pakao) je četvrta knjiga Brownovog serijala u kojem je glavni lik univerzitetski profesor vjerske ikonologije i simbologije Robert Langdon, nakon Anđela i demona (2000.), Da Vincijevog koda (2003.) i Izgubljenog simbola (2009.).

Detalji
ISBN 9789958301773
Uvez Meki
Godina izdanja 2013
Jezik Bosanski
Broj stranica 510
Težina 560 g
Dimenzije 12.00 cm x 19.00 cm