JA Bookshop - шаблон joomla Joomla
Lion - Dug povratak kući

Lion - Dug povratak kući

Saroo Brierley

Izdavač: MyBook
18.00 KM

Na osnovu ove knjige, 2016 snimljen je film Lion, sa glumcima Roonei Mara, Nicole Kidman i Dev Patelom u glavnim ulogama. Film je nominovan u 6 kategorija za nagradu Oskar, a dobitnik je mnogih prestižnih filmskih nagrada.

Da biste znali ko ste, morate znati odakle ste došli. Dugi povratak kući je potresna i inspirativna istinita priča o preživljavanju i pobjedi. Slavi ljudski duh i ono što nas najviše pokreće: Nadu.

Sa samo pet godina, Saroo Brierlei se izgubio u vozu u Indiji. Ne zna da čita ni da piše, niti može da se sjeti imena svog rodnog grada, čak ni svog prezimena. Preživio je sam, nedjeljama na grubim ulicama Kalkute prije nego što je na kraju prebačen u agenciju i usvojen od para iz Australije. Uprkos njegovoj zahvalnosti, uvijek se pitao o svom porjeklu. S pojavom Google Earth pretraživača, imao je priliku da potraži iglu u plastu sjena koju je nekada zvao kućom i da pregleda preko satelitskih snimaka mjesta koja bi mogao prepoznati. Pomoću matematičke jednačine mogao je dodatno suziti lavirintsku mapu Indije. Jednog dana, nakon godina traženja, pronašao je ono što je tražio i krenuo na put u potragu za svojom porodicom.

Detalji
ISBN 9789995593919
Uvez Meki
Godina izdanja 2017
Jezik Srpski
Broj stranica 279
Težina 0 g
Dimenzije 14.00 cm x 21.00 cm