JA Bookshop - шаблон joomla Joomla
Sjećanje šume

Sjećanje šume

Damir Karakaš

Izdavač: Buybook
20.00 KM

Njegov realizam je ovdje doista hamsunovski, očaravajući. On realističnim sredstvima postiže nešto što je izvan realizma.

Miljenko Jergović, Jutarnji list

 

Većina naših velikih pisaca rođena je po seoskim zabitima i mnogi nastoje uljepšati drame svoga odrastanja krijući svoja siromašna djetinjstva kao zmija noge. Damir Karakaš, naprotiv, iznosi taj svijet otvoreno i bez uljepšavanja otkrivajući u njegovim priprostim likovima ponekad čistu poeziju. Ta poezija jednog ruralnog svijeta, u današnjem skorojevićevskom mentalitetu, otkriva se kao oaza čiste umjetnosti i humane ljepote a Karakaš kao majstor autentičnog pisanja

Mile Stojić, Radio-televizija Bosne i Hercegovine

 

Karakaševa proza ubojita je poput roja osa.

Mića Vujičić, NIN

 

Koristeći jezgrovit jezik napisao je knjigu dostupnu svima, i malima i velikima, i vratio Liku u njezinu još uvijek toplu kolijevku, u sretnu naivnost i prostodušnost obiteljskog doma u kojem se najdublji osjećaji proživljavaju u tišini i u mraku.

Denis Derk, Večernji list

 

Karakaš nastupa kao pankerski Branko Ćopić

Dinko Kreho, Novosti

Beskompromisnost kojom se Karakaš spustio u Had djetinjstva dugo nije viđena, okrutnost pogleda podsjeća na onu Danila Kiša

Darijo Grgić, Forum

“Sjećanje šume" veliki je roman maloga obujma, onako kako su to "Zimsko ljetovanje", ili "Prokleta avlija", ili "Stranac", ili... Dopunite listu sami, svakako neće biti preduga.

Teofil Pančić, Globus

 

Briljantno.

Rajko Grlić, redatelj, Slobodna Europa 

Detalji
ISBN 9789958303630
Uvez Meki
Godina izdanja 2017
Jezik Bosanski
Broj stranica 146
Težina 0 g
Dimenzije 14.00 cm x 21.00 cm