JA Bookshop - шаблон joomla Joomla
Drugi poljubac Gite Danon

Drugi poljubac Gite Danon

Miljenko Jergović

Izdavač: VBZ
12.00 KM

Miljenko Jergović zna napraviti pravo čudo od literature i emocija. 

I danas, iako se u međuvremenu oprobao u svim književnim vrstama, Miljenko Jergović najpoznatiji je kao autor slavne knjige priča "Sarajevski Marlboro", koju su čitatelji diljem svijeta zavoljeli zbog jedinstvene melankolične kronike raspada jednog starog svijeta. Njegove ljubavno-ratne priče, uronjene u mrežu obiteljskih sudbina i historijsko-političkih konteksta, nepogrešivo su ujedinjavale sentiment i ironiju, humor i očaj. 

Ipak, tek u ovom, autorskom izboru priča "Drugi poljubac Gite Danon" po prvi je puta na jednom mjestu vidljiva sva poetička kompleksnost ovog pisca - iz priče u priču čitatelj prelazi iz stoljeća u stoljeće, iz sadašnjosti u prošlost, iz bajki i legende u historijsku fikciju ili stvarnosnu prozu. 

Koliko god mijenjao žanrove i vrste, Jergović ostaje veliki melodramatski pisac. I doista, rijetko je tko u hrvatskoj književnosti posjedovao tako suptilan spisateljski smisao za tragiku i melodramu ratne ili mirnodopske svakodnevnice i u tako skučenoj formi kakva je već kratka priča znao razviti tako fantastičan orkestar emocija koji podjednako duguje (bosanskoj i hrvatskoj) usmenoj tradiciji i holivudskoj melodrami.

Detalji
ISBN 9789532016567
Uvez Meki
Godina izdanja 2007
Jezik Hrvatski
Broj stranica 184
Težina 0 g
Dimenzije 12.00 cm x 20.00 cm