JA Bookshop - шаблон joomla Joomla
Fotografija 20. stoljeća

Fotografija 20. stoljeća

Reinhold Mißelbeck

Izdavač: VBZ
31.00 KM

Izbor djela iz Fotografske zbirke Muzeja Ludwig u Kolnu što sam ih 1996. godine odabrao za Taschen prerastao je u posljednjih nekoliko godina u priručnik fotografije 20. stoljeća. 

Kombinacijom svjetski poznatih imena i mladih, ambicioznih umjetnika, ova knjiga pruža širok pregled kako razvoja fotografije tako i njezinih najvažnijih predstavnika. 

Listajući knjigu, čitatelj će naići na velik broj djela koja smatramo ikonama fotografije 20. stoljeća. Ta je činjenica nagnala muzej i izdavačku kuću da načine izbor koji bi se usredotočio isključivo na te slike i na taj način istaknuo sve blago koje je Zbirka prikupila u zadnjih dvadeset godina, osobito nabavom zbirki Gruber, Mantz i Chargesheimerovorn ostavštinom. 

Izbor djela uključuje europsku i američku fotografiju od 1900. godine do danas, a posebne dijelove dobivaju Cecil Beaton, Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Chargesheimer, William Klein, Irving Penn, Man Ray, Albert Renger-Patzsch, Karl Hugo Schmolz, Harold Edgerton, Gertrude Fehr, August Sander, Erich Salomon, Edvvard Steichen i Alfred Stieglitz. Predstavljen je i određeni broj najistaknutijih japanskih fotografa kroz djela Kishina Shinovame i Hi-roshija Hamaye.

Detalji
ISBN 9789532013784
Uvez Meki
Godina izdanja 2004
Jezik Hrvatski
Broj stranica 192
Težina 0 g
Dimenzije 14.00 cm x 20.00 cm