JA Bookshop - шаблон joomla Joomla
NTC Europe - Puzzle & Memory Cards

NTC Europe - Puzzle & Memory Cards

Ranko Rajović

Izdavač: Smart Production
21.00 KM

Puzzle u boji od 88 delova i 2 kompleta memorijskih karti za II fazu programa MENSA - NTC sistem učenja.

Međunarodni testovi su pokazali da deca iz regije srednje Evrope veoma kasne za svojim vršnjacima iz pojedinih azijskih zemalja, posebno u oblasti razvoja upotrebnog znanja (funkcionalnog razmišljanja), te je jedan od prioriteta Evropske unije razvoj programa za funkcionalno razmišljanje.

Ljudski mozak se do sedme godine veoma brzo razvija i do tada je formirano preko 70 % veza (sinapsi). Savremena nauka je utvrdila da od broja sinapsi zavisi i razvoj intelektualnih sposobnosti. To je dovoljan razlog da se sa primenom specijalizovanih programa otpočne u što ranijem uzrastu.

U NTC sistemu učenja primenjuje se 6 različitih celina. U okviru jedne se primenjuju igre memorije po posebnom sistemu (igra duplih asocijacija) i slagalice koje pojednostavljuju primenu programa, jer omogućavaju lakši prelazak na viši novo i dalje napredovanje. 

Rano otkrivanje darovitosti i podsticanje njenog razvoja jedna je od prednosti Programa. Primenjuje se u nekoliko država Evrope kao obavezan program za stručno usavršavanje zaposlenih u predškolskim i školskim ustanovama ili kao aktivnost nacionalnih Mensi.

Detalji
ISBN 9788691155599
Uvez -
Godina izdanja -
Jezik Srpski
Broj stranica -
Težina 0 g
Dimenzije 22.00 cm x 25.00 cm