JA Bookshop - шаблон joomla Joomla
Baš ti, baš tu

Baš ti, baš tu

Miranda Džulaj

Izdavač: Booka
14.00 KM

U ovim duhovitim i mudrim pričama pričama o naizgled običnim ljudima koji žive neobične živote, Miranda Džulaj, poznata književnica, konceptualna umetnica i autorka filmova, otkriva kako jedan trenutak može sve da promeni. Žena leži u krevetu, nepomično, pored svog muža. Nastavnica zastaje pored table. I odjednom, svakodnevicu prekida nešto potpuno neočekivano, svet se iznova stvara i otvaraju se nove mogućnosti. Bilo da piše o sredovečnoj ženi opsednutoj princom Vilijamom ili ostarelom fabričkom radniku koji nikada nije voleo, rezultat je u naletima iznenađujući, seksi i nežan. Ovo je nezaboravan debi briljantnog novog glasa u savremenoj književnosti.

Nezvanično poznata i kao kraljica američke nezavisne scene, Miranda Džulaj briljantnom zbirkom priča Baš ti, baš tu pomera granice takozvane „ženske književnosti“ kreirajući prozu za pametne žene koju sa zadovoljstvom čitaju i pametni muškarci. Ova moćna kolekcija mudrih i duhovitih priča nagrađena je izuzetno cenjenom Frenk O’ Konor međunarodnom nagradom za kratku prozu. Objavljena je u više od dvadeset zemalja širom sveta.

„Miranda Džulaj je divan, čudan, originalan glas – zavodljiv, ponekad erotičan, ali i pomalo jeziv.“

Dejvid Birn

„Ove priče su neverovatno ljupke, često urnebesno duhovite, a više puta i dubokoumne. Odavno nismo imali ovako dobru i zabavnu debitantsku knjigu, ni pisca poput Mirande Džulaj, koja tako uspešno pretapa humor i patos.“

Dejv Egers, autor romana Potresno delo zapanjujuće genijalnosti

„„Istina koju nudi Miranda Džulaj izgleda kao da nema autora, da je ispisana vremenom samim i zadivljujuća je.“

M. Dž. Hajland

Detalji
ISBN 978-86-88335-06-5
Uvez Meki
Godina izdanja 2011
Jezik Srpski
Broj stranica 160
Težina 0 g
Dimenzije 14.00 cm x 21.00 cm