JA Bookshop - шаблон joomla Joomla
Careva djeca

Careva djeca

Claire Messud

Izdavač: Fraktura
9.10 KM

Radnja romana Careva djeca odvija se u New Yorku 2001., u mjesecima prije i nakon terorističkih napada 11. rujna. U gradu mondenih klubova, popularnih restorana i minijaturnih stanova s kojih puca glamurozan pogled, troje tridesetogodišnjaka, prijatelja s prestižnog sveučilišta, pokušava ostvariti svoje životne ciljeve zadane visokim ambicijama. Danielle je televizijska producentica koja se umjesto revolucijom bavi liposukcijom, Julius je književni kritičar koji radi kao tajnik, a Marina je bivša manekenka i kći cijenjenog i naizgled beskompromisnog publicista Murraya Thwaitea koja pokušava dovršiti knjigu eseja o dječjoj modi. Međutim, naposljetku se moraju suočiti sa surovom stvarnošću i vlastitim iluzijama. Višestruko nagrađivana američka spisateljica Claire Messud u duhovitom i inteligentnom romanu o sazrijevanju vodi čitatelja s lakoćom kroz labirint odnosa i moralno dvojbenih motiva svojih junaka, ironično propitujući bajku o američkom snu. Roman Careva djeca nominiran je za prestižnu nagradu Man Booker, a Ron Howard prema njemu priprema i hollywoodski film. 

Ova jedinstvena autorica uspijeva prikazati idealne osobine umjetnika koje je utjelovio Stephan Dedalus u Portretu umjetnika u mladosti uvjerljivije od samog Jamesa Joycea... Careva djeca ogledalo su našeg propalog vremena. 

Joyce Carol Oates, New York Review of Books 

Veliko dostignuće... Inteligentno i nemilosrdno... O romanu Careva djeca vjerojatno će se još dugo govoriti. Kupite dva primjerka, tako da jedan odmah možete pokloniti prijatelju. 

Economist 

Ambiciozno, briljantno i drsko... Zapanjujuće širok zamah i razigrana mašta. 

Elle 

Fascinantno... dok se likovi bave intrigantnim idejama, Claire Messud podvrgava podsmijehu percepciju kulture, klasa i socijalne pokretljivosti. Njezin živ, sočan stil jamči uzbudljivo štivo do zadnje stranice. 

USA Today 

Snažan, pronicav i iznenađujuće dubok roman ispričan s ironijom koja je istodobno odmjerena kao kod Edith Warton i oštra poput one Toma Wolfea... Sjajno! 

Los Angeles Times 

Najveća vrlina Careve djece sjajna je mješavina zrelosti i razigranosti. Claire Messud nekako uspijeva stajati na ledenom vjetru kojemu smo svi izloženi i smijati se! 

Ron Charles, Washington Post

Detalji
ISBN 9789532661101
Uvez Tvrdi
Godina izdanja 2009
Jezik Hrvatski
Broj stranica 484
Težina 670 g
Dimenzije 15.00 cm x 22.50 cm