JA Bookshop - шаблон joomla Joomla
Ubistvo s predumišljajem

Ubistvo s predumišljajem

Slobodan Selenić

Izdavač: Laguna
13.00 KM

Bulika, lik iz Ubistva s predumišljajem, postavlja najbolju dijagnozu političkog nevremena, koje je Slobodan Selenić, letopisac vrednosti u nestajanju, tako ubedljivo naslikao u svom poslednjem završenom romanu.

Magdalena Petrinjska

U čitavom svom književnom opusu Selenić daje opis istorijskih događaja i iskustava zajednice koja se tiču posledica istorijskih promena u Srbiji... U poslednjem romanu, Ubistvo s predumišljajem, Selenićeva pažnja se okreće posledicama sloma Jugoslavije i ratovima devedesetih godina 20. veka.

Dejvid Noris

Setni slikar beogradske sredine, najbolji poznavalac različitih govora u njoj, majstor pripovedanja, Selenić je svojim romanima spasao i ovekovečio sve ono što je bilo najbolje u intelektualnom građanskom Beogradu, njegovu duhovnu nadmoć nad agresijom i prostaštvom, ali i njegovu biološku istrošenost, njegove bolesti i njegovu nemoć da se suprotstavi goloj sili.

Romani Slobodana Selenića – to je agonija građanskog društva koje je u sudbonosnom sudaru liberalizma i totalitarizma doživelo slom.

Pavle Zorić

Nekad ni dve ljubavne priče, kao što je slučaj u Ubistvu s predumišljajem, nisu dovoljne da bi se našao izlaz iz istorije. Zaronjeni u nju, nikada svojom voljom, Selenićevi junaci istoriju razumeju kao dosuđeni svet o kome se još samo može ispričati svoja priča.

Gojko Božović

 

Detalji
ISBN 978-86-88335-74-4
Uvez Meki
Godina izdanja 2016
Jezik Srpski
Broj stranica 244
Težina 0 g
Dimenzije 14.00 cm x 21.00 cm