JA Bookshop - шаблон joomla Joomla
A planine su odjekivale

A planine su odjekivale

Khaled Hosseini

Izdavač: Buybook
20.00 KM

Novi roman autora svjetskih bestselera Lovac na zmajeve i Hiljadu čudesnih sunaca.

Proslavljeni autor Haled Hoseini vraća se sa novim romanom poslije šest godina - emocionalnom, provokativnom i nezaboravnom pričom o tome kako volimo, kako jedni druge štitimo i kako odluke koje donosimo odjekuju pokolenjima.

Znači tako. Hoćete priču, pa jednu ću i da vam ispričam.... Avganistan, 1952. godine. Abdulah i njegova sestra Pari žive sa ocem i maćehom u zabačenom selu. Otac je u vječitoj potrazi za poslom a porodica se bori sa siromaštvom i ledenim zimama. Abdulahu je Pari divna i dobra poput vile po kojoj je dobila ime, ona je čitav njegov svijet. On je njen zaštitnik, više kao otac nego kao brat, spreman da za nju učini sve, čak i da mijenja svoje jedine cipele za lijepo novo pero u njenoj zbirci. Svake noći oni spavaju jedno pored drugog u kaputima, čvrsto zagrljeni.

Jednog dana zaputiće se sa ocem preko pustinje u Kabul. Pari i Abdulah ne slute da će im ono što ih tamo čeka razoriti život - jer ponekad ljudi kažu kako prst mora da se odsiječe da bi se sačuvala ruka.

Ovo djelo velikog zamaha i ambicije prati brojne upečatljive likove od Avganistana do Pariza i od San Franciska do grčkog ostrva Tinos, i priča njihove dirljive i neodoljive priče, ponovo dokazujući Hoseinijevo duboko razumijevanje spona koje nam oblikuju živote i koje nas određuju kao ljude.

Detalji
ISBN 9789958301742
Uvez Meki
Godina izdanja 2013
Jezik Bosanski
Broj stranica 461
Težina 355 g
Dimenzije 12.00 cm x 20.00 cm