JA Bookshop - шаблон joomla Joomla
Greh

Greh

Zahar Prilepin

Izdavač: Draslar
13.00 KM

Knjiga decenije u Rusiji

Ovo je knjiga pripovedaka kojima nas je autor ponovo proveo kroz svoj životni roman u kojem je bio osetljivi dečak, fizikalac, grobar, izbacivač u noćnim klubovima, komandant jedinice Odeljenja policije za specijalne namene iliti specijalac u Čečeniji.

Knjiga jednako zastrašujuće grubosti kakvu nalazimo u "Sanjki" i "Cipelama punim vruće votke", i jednako intenzivne, neodoljive nežnosti, saosećajnosti, ljubavi, ganutosti pred primerima ljudske dobrote.

Roman Zahara Prilepina koga mnogi smatraju jednim od najvećih pisaca današnjice izabran za proglašen za najčitaniji u Rusiji u prošlih deset godina, dobivši nagradu "Super nacionalni bestseler". 

U ovoj knjizi postoje neprocenjivi vitamini, kojih je tako malo u tekućoj kjiževnosti: energija, hrabrost, radost, otpornost i nežnost. Obeležje velikog pisca – nije obavezno sposobnost da stvori jak siže ili postavi veliko pitanje. Veliki pisac obavezno mora umeti da piše zarazno. Kako bi čitalac, kad junaci piju – hteo piće, kad jedu – jelo, kad vode ljubav – da hitno primeni njihov primer... Prilepinova knjiga pobuđuje želju da se živi – ne da se tavori, već živi punom parom. Da je još desetak ovakvih romana, dirnuli bi najveće lenčuge i nepismene – i Rusiji neće biti potrebna nikakva revolucija.

Detalji
ISBN 9788676141906
Uvez Meki
Godina izdanja 2007
Jezik Srpski
Broj stranica 238
Težina 0 g
Dimenzije 12.00 cm x 20.50 cm