JA Bookshop - шаблон joomla Joomla
ISIS U srcu vojske terora

ISIS U srcu vojske terora

Michael Weiss, Hasssan Hassan

Izdavač: Buybook
13.90 KM

DUBINSKI UVID U NAJOPASNIJU SVJETSKU TERORISTIČKU SKUPINU!

 

Brutalnom silom i okrutnim pogubljenjima talaca, Islamska država Iraka i Sirije (ISIS) šokirala je svijet, zauzevši golemo područje u obje zemlje - veličine Velike Britanije - uz zavjet da će utemeljiti novi muslimanski kalifat prema strogim propisima šerijatskog zakona.

 
U knjizi ISIS: U srcu vojske terora američki novinar Michael Weiss i sirijski analitičar Hassan Hassan objašnjavaju kako su se ti nasilni ekstremisti razvili iz gotovo poražene iračke pobunjeničke skupine u džihadističku vojsku s međunarodnom mrežom dobrovoljaca koji, okrutnim videosnimkama smaknuća, šire nasilje i kaos diljem Bliskog istoka. Od ranih dana Abu Musaba al-Zarkavija, osnivača prve inkarnacije ISIS-a kao “iračke al-Qa’ide”, Weiss i Hassan otkrivaju tko su ključni igrači - od njihova neuhvatljivog, prepredenog vođe Abu Bakra al-Bagdadija do bivših Sadamovih baasista - odakle dolaze, kako su uspjeli privući i lokalnu i globalnu potporu te kako djeluju na svim razinama - od strategije odnosa s medijima do ilegalne trgovine naftom.

 

Političko i vojno djelovanje Sjedinjenih Američkih Država, Iraka, Irana i Sirije potaknulo je ISIS-ovu nevjerojatnu, burnu ekspanziju. Na temelju originalnih intervjua s bivšim djelatnicima Američke vojske i aktualnim borcima ISIS-a, autori također otkrivaju međusobne razmirice i borbe unutar samog pokreta, kao i ISIS-ovu mržnju prema šijitskim muslimanima, koja je pokrenula još jedan sektaški rat u regiji - baš poput onog za koji je SAD mislio da je zaustavljen 2011. u Iraku. Osvanula je nova generacija terorista i da bismo shvatili kako ih zaustaviti, moramo prvo shvatiti tko su.

 

“Svjedoci smo najbrutalnije zloupotrebe religije i svetog. Ova knjiga objašnjava da ničije ruke na Bliskom istoku nisu čiste!
A posebno onih koji svoje zločine pravdaju vjerom.”
MIRNES KOVAČ, autor knjige Opsada islama

Detalji
ISBN 9789537893446
Uvez Meki
Godina izdanja 2015
Jezik Bosanski
Broj stranica 259
Težina 0 g
Dimenzije 13.00 cm x 20.50 cm